customer-service credit-card delivery sweden
Snabba leveranser
Kunnig kundtjänst
Kort, faktura och leasing

Espegard

Det hela började för 30 år sedan i Norge när banktjänstemannen Oddvar Espegard började producera ved som bisyssla. Han märkte snart att bruket av nätsäckar var ett bättre alternativ med tanke på effektiviteten och enkelheten. Även kvaliteten på veden blev bättre.

Pga sin egen tidsbrist frågade en vedsäcksproducent om Oddvar Espegard kunde sälja dem. Oddvar tog tillfället i akt och därmed började den fantastiska framgångshistorien.

I dag är Espegard AS en välkänd kvalitetproducent av vedutrustning. Företaget finns i staden Ål i Hallingdal. Företaget har 12 anställda. De viktigaste produkter är fortfarande vedsäckar, storsäckar (Big Bag) och vedpacknings-stativ (vedsäckstativ). Bland produkterna finner man bl.a vedsäckar 1000 och 1500 liter, med både fast och öppningsbar botten. En klassisk favorit är den så kallade notsäcken (nätsäck) som är en vedsäck men med ett grovmaskigt nät istället för tyg. Espegard tillverkar även stensäckar som är en mycket kraftig säck anpassad att transportera större volymer av sten. Espegard saluför även vedklyv-verktyg som ex. Kindling Cracker.