customer-service credit-card delivery sweden
Snabba leveranser
Kunnig kundtjänst
Kort, faktura och leasing

ABL

ABL Construction Equipment AB grundades 1960 och har sin tillverkning i Sävsjö, Jönköpings län. ABL konstruerar och tillverkar redskap till framförallt hjullastare, grävmaskiner, teleskoplastare. De är också starka inom produktion av redskap för timmer och virke.

ABL är en del av företaget Pars-gruppen vars huvudinriktning är tillverkning och förädling av plåtprodukter. I Sverige säljer bl.a Swecon (Volvo), PON (Caterpillar) och Komatsu deras redskap. I produktportföljen kan man bl.a finna mekaniska och hydrauliska gaffelställ, planeringsskopor, lättmaterialskopor, gallerskopor, kabelskopor och och flera olika typer av grävskopor. Produkterna erbjuds givetvis med en mångfald av olika fästen för att kunna täcka upp marknadens behov så gott som möjligt.

ABL erbjuder även ett nyintroducerat produktprogram, Eco-line, vars produkter är 10-15% lättare i vikt fast fortfarande med samma höga slitstyrka och hållfasthet som kännetecknar alla deras skopor. Med den lättare skop-konstruktionen gör det lättare att hålla nere bränsleförbrukningen och blir därmed en mindre belastning på miljön.